Castelul Corvinilor

Daca Hunedoara este astazi un oras cunoscut in intreaga tara, marele merit ii este datorat Castelului Corvinilor. Un castel cu o poveste interesanta, cu o istorie bogata si care se prelungeste, spre fericirea turistilor, fiind astazi un muzeu ce prezinta istoria sa in imagini.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, dar si celelalte obiective turistice de interes national din zona, fac din zona Hunedoarei una din cele mai interesante zone turistice ale Romaniei. In ceea ce priveste cazarea, in acest oras se gasesc pensiuni cu un grad sporit de confort si preturi pentru toate buzunarele. Turistii pot opta fie pentru luxul de la hotelurile din oras, fie pentru pensiunile agroturistice din zona, unde se pot relaxa in aer liber.

Castelul Corvinilor a fost zidit in secolul al XV-lea de catre Ioan de Hunedoara, in varful unei stanci, la adapost de probabilii dusmani. Castelul este o constructie imensa, chiar daca a fost realizata acum peste 500 de ani, cu turnuri si bastioane, cu o curte de protectie impresionanta.

Iancu de Hunedoara a avut ambitia de a realiza dintr-o mica cetate ce se gasea pana in 1440, un castel impunator, care sa ramana sute de ani locului. Si iata ca astazi dorinta lui i s-a implinit, Castelul Hunedoarei existand si dupa 500 de ani de la constructia acestuia. Dupa decesul lui Iancu de Hunedoara, cei care i-au urmat la tron au dorit sa faca fiecare cateva modificari, astfel, castelului lui Iancu i s-au mai adugat anexe si turnuri care exista si astazi, marindu-l substantial.

Astazi se gasesc cateva incaperi si sali care pastreaza acelasi aspect ca de pe vremea lui Iancu de Hunedoara. Turnul Capistrano, ce poarta numele unui calugar celebru a curtii domnesti, Sala Cavalerilor, o sala mare, special realizata pentru a primi oaspetii straini ai castelului. Sala Dietei este una din cele mai interesante incaperi datorita
faptului ca pe ele sunt pictate portrete ale unor domnitori precum Matei Basarab din Tara Romaneasca si Vasile Lupu, domnitor al Moldovei.

Astazi, aceste sali pot fi vizitate de catre turisti, Castelul Corvinilor fiind transformat in muzeu si aduna anual mii deturisti incantati sa afle istoria acestei impresionante cladiri.


Oferte turism:

  • Nu sunt oferte noi