Podul Minciunilor din Sibiu

Cele mai frumoase destinatii turistice din Romania

Impulsionat de Printul Charles, am decis sa va fac o lista scurta cu ele mai frumoase destinatii turistice din Romania, pentru ca intr-adevar avem una din cele mai frumoase tari din Europa. Desi noi romanii ne facem ca nu ne mai cunoastem istoria, sau ca nu ne intereseaza promovarea ei, ruinele de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa sunt considerate de majoritatea turistilor ca fiind cea mai atragatoare zona pentru turismul istoric din Europa de Est.

Sibiul se poate mandri cu doua dintre cele mai frumoase destinatii turistice in preferintele turistilor straini, muzeul Brukenthal si Podul Minciunilor. Daca adaugam impresia deosebita pe care Sibilul a reusit sa o faca pe perioada cat a fost Capitala Europeana a Culturii, ne dam seama de importanta turismului dar si de incapacitatea statului de a promova frumusetile Romaniei.

In topul preferintelor urmeaza Cetatea de la Sighisoara si Rezervaţia de ursi de la Zarnesti, coborand astfel spre Brasov, unde de Halloween vin pentru a vizita castelul de la Bran turisti din America, Canada si chiar Australia. Putem spune ca este cel mai vandut produs al nostru, Dracula.

Nu trebuie uitate nici bisericile de lemn din Maramures sau cele din Bucovina, patrimoniu universal ce face din Romania una din cele mai bogate tari din lume, evident la capitolul potential. Daca voi aveti alte pareri abia astept sa le spuneti, pentru a largi numarul de obiective turistice ce merita promovate de site-ul nostru si de pagina de FaceBook e-Romania!

Podul Minciunilor din Sibiu

Podul Minciunilor din Sibiu


Oferte turism: