Cum optimizam spatiul dintr-o bucatarie mica

Amenajarea spatiului mic din bucatarie a fost mereu o provocare. Pe cat de putine am vrea sa incorporam, pe atat de multe realizam ca avem nevoie. Tocmai din acest motiv, este imperios necesar sa gandim strategic locul fiecarui element, cu atat mai mult cu cat vorbim despre propria bucatarie. Luand in calcul toate optiunile si varietatea pusa la dispozitie, ne-am gandit la cateva sfaturi si mici trucuri pe care le poti utiliza pentru a optimiza pe cat posibil spatiul aflat liber intr-o bucatarie mica!

Optimizarea dulapurilor. Intrucat toate cele necesare pentru prepararea mancarii trebuie sa isi aiba locul propriu si separat, in loc sa eliminam cu totul dulapurile din bucatarie, ne putem gandi la cateva alternative care sa ne faca viata mai usoara. Una dintre acestea este reprezentata de un sertar masiv, dispus pe verticala, in asa fel incat sa poata fi ridicat fara probleme, oricand e nevoie, si fara sa necesite foarte mult spatiu. Spre exemplu, in loc sa cumperi dulapuri normale de bucatarie, te poti orienta si astfel sa achizitionezi mai multe dulapuri verticale.

Compartimente deasupra usii. Cu totii stim gluma cu vasul cu apa care, odata atinsa sfoara folosita pe post de tragaci, se rastoarna si cade in capul celui care intra in incapere. Ei bine, aceasta poanta are si o utilitate practica, prin ideea ca poti construi tot felul de suporturi de-a lungul usii de la bucatarie, astfel incat rezultatul sa fie cel scontat. Mai mult decat atat, te poti asigura ca vasele tale cele mai de pret, alaturi de cartile de bucate si ceainicurile de portelan sunt la loc sigur, fara a incarca foarte mult bucataria. De altfel, prin acest fel bucataria se transforma radical, facand-o mai frumoasa, luminoasa si practica!

Dulap

Utilizeaza orice spatiu disponibil. Te-ai gandit vreodata ce poti face cu acele mici spatii care raman fie intre frigider si usa, fie intre usa si alte corpuri de mobilier? Daca da, am putea veni cu raspunsul perfect pentru tine – realizarea unei crame simple, pe sens vertical, astfel incat rezultatul sa fie unul de milioane (insa, in realitate, efortul este extrem de mic iar costurile minime). Prin intermediul acestor trucuri de amenajari interioare, cu siguranta bucataria ta mica va fi mult mai bine pregatita decat una care dispune de dimensiuni foarte mari, insa nu este corect optimizata si astfel, mult spatiu se pierde fara rost.


Oferte turism:

  • Nu sunt oferte noi