Excursii la munte – recomandari Drumetul.Info

Da, recunosc ca sunt nascut la munte pe Valea Prahovei, asa ca este evident ca sunt indragostit de ecursiile la munte. Am urcat pe Caraiman de sute de ori, incepand din clasele primare cand mergeam la munte cu clasa si pana de curand cand era sa ramanem noaptea in padure la numai cateva sute de metri de Busteni. Dar nu trebuie sa ne inchesuim cu totii pe Valea Prahovei, mai are Romania munti ce merita vizitati, asa ca hai sa facem o excursie in zona Vatra Dornei, va garantez ca merita si ca nu veti regreta.

Ultima mea excursie la Vatra Dornei a fost in liceu, cu motocicleta cu atas pe care o aveam in dotare. Am mers intr-un circuit al Romaniei, ce a durat cam o luna, dincare o saptamana am petrecut-o in regiunea Dornelor din Bucovina. Nu stiu de ce toti au impresia ca acolo nu poti merge decat la manastiri, dar la munte cine merge? Cine stie ce inseamna aer curat, culesul de afine, apa de izvor, etc.

O alta propunere ar fi o excursie in Apuseni, o zona superba si unde chiar ai ocazia sa fii una cu natura. De exemplu eu am fost anul trecut pe Curcubata Mare, un traseu care necesita putina indemanare si pregatire – adica luati cu voi de la apa si pana la cutit si mancare, echipati-va corespunzator – eu am mers in adidasi, dar recomand cu caldura bocancii de munte. Iar daca ajungi in Cluj, recomand inca o excursie de neuitat: Padis- Cheile Galbenei. Cred ca ajunge pentru azi, sa nu exageram cu recomandarile, mai ramane sa vedem si unde ati vrea voi sa mergeti vara asta in excursie, nu-i asa?

Sfinxul-Caraiman

Excursii la munte – recomandări Drumetul.Info


Oferte turism:

  • Nu sunt oferte noi