Manastirea Namaiesti

Manastirea Namaiesti

La o altitudine de aproape 800 de metri, la doar cativa kilometri de Campulung se afla Manastirea Namaiesti. Aceasta este este unul dintre cele trei asezaminte monahale rupestre, celelalte doua fiind manastirile Cetatuia si Corbii de Piatra. Daca doresti sa vezi o manastire ce a fost construita din timpul cand crestinismul se propovaduia in taina, atunci trebuie neaparat sa treci macar odata in viata ta pe aici.

Manastirea Namaiesti

Documentele istorice in legatura cu satul Namaiesti si cu Manastirea Namaiesti atesteaza anii 1503-1547 in hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare si Mircea Ciobanul.

Biserica are hramul “Intrarea in Biserica a Maicii Domnului” si “Izvorul Tamaduirii”. Se pare ca Sfantul Apostol Andrei ar fi intrat in grota, spune legenda, dar negasind pe nimeni le-ar fi spus celor cu care calatorea: “Nemo est” (Nu este nimeni), de unde si numele de Namaiesti.

Biserica, staretia si o parte din chilii au suferit din cauza incendiilor provocate de bombele cazute in zona in timpul primului razboi mondial dar flacarile n-au atins icoana lasata de Sfantul Apostol Andrei.

Oferte turism:

  • Nu sunt oferte noi

One comment

  • Mioara

    Am vizitat si eu acum patru ani Manastirea Namaiesti, am stat de vorba cu maica Cornelia, mi-a spus ca slujbele se tin de trei ori pe zi, dimineata Sfanta Liturghie, la ora trei Vecernia si apoi noaptea Utrenia, deci indiferent cand vei veni le vei gasi pe cele treizeci de maicute la slujba.
    Poti participa si tu la slujba, este o stare care nu se poate explica, si va spun asta pentru ca pot spune ca am vizitat zeci de biserici si manastiri, insa nicaieri nu m-am simtit mai inaltata ca aici!