Manastirea Snagov

Manastirea Snagov este asezata in partea de  nord  a Municipiului Bucuresti si  ne sunt necesare 3-4 ore pentru a fi vizitata. La ea se  poate ajunge in mai multe moduri  plecand  din soseaua ce face legatura cu Ploiestiul, DN1.

Manastirea Snagov

Se vireaza la dreapta in dreptul statiei PECO pe un drum ce traverseaza  Padurea Snagov  pentru a  merge  la Lacul Snagov la debarcaderul si restaurantul   Snagov Parc.

De aici se  traverseaza cu vaporasul sau cu o barca cu motor intr-o mini croaziera de circa 15 minute  pana la insula  cu acelasi nume, Snagov  unde se afla Manastirea. Amatorii de drumetie pot  alege  sa mearga prin  padurea Snagov.

Inainte de Snagov Parc  este un drum ce duce  tot la Manastire. Dupa ce traverseaza padurea, drumul trece  pe langa Palatul Snagov ( construit in timpul lui Carol II, dar cunoscut sub numele de Palatul  de resedinta a lui Ceausescu). Se ajunge in Silistea Snagovului la noul pod metalic inaugurat in 2012, ce leaga satul de insula pe care se afla Manastirea.

 Drumul acesta ar putea fii acelasi drum, ultimul , pe care la facut Vlad Tepes in incercarea de a se ascunde  de urmaritori la Manastire in ultimul an al domniei sale. Din nefericire a fost ajuns din urma  si asasinat, iar capul i-a fost luat si dus la Istanbul.

Conform legendei trupul  sau a zacut trei zile  in padure, a fost gasit apoi de calugarii manastirii si ingropat la loc de cinste in Biserica Manastirii. Un alt drum pleaca din soseaua nationala  in localitatea Ciolpani  si merge apoi pana la Silistea Snagovului, unde intalnim acelasi pod metalic mentionat anterior.

Biserica Manastirii Snagov  impreuna cu poarta de intrare sunt  singurele cladiri ramase din vechea Manastire . Biserica este construita din caramida rosie , in stil bizantin, atonit si face parte din mostenirea cultural bizantina existent in Tara Romaneasca.

Biserica  poarta hramul “Intrarea in  Biserica a Maicii Domnului”, hram sarbatorit de crestinii ortodoxi in 21 noiembrie.


Oferte turism: