Obergurgl – Hochgurgl, locatia ideala pentru o vacanta la ski in Austria

Mai avem de asteptat doar o singura zi pana cand iarna isi va intra in drepturi. Desi nu putem spune ca am patruns pe taramul anotimpului rece, cel putin nu din punct de vedere calendaristic, zapada nu a intarziat sa apara, statiunile montane deschizandu-si portile pentru turisti. Majoritatea romanilor vor petrece concediul de iarna in statiunile montane autohtone insa un procent tot mai ridicat se va orienta catre o vacanta de neuitat in alte statiuni de pe mapamond. Potrivit unor statistici realizate in anii precedenti, zona non-romaneasca in care isi vor petrece sarbatorile de iarna si concediile o buna parte dintre romani este cea situata in Alpi. Franta, Italia, Elvetia sau Austria sunt tari cu o bogata traditie in sporturile de iarna si dispun de facilitati menite sa va garanteze o vacanta de neuitat.

Daca ne referim la Austria, tara cu cei mai multi turisti veniti sa-si petreaca vacanta de iarna, ar trebui sa ne indraptam atentia catre cele cateva sute de statiuni special amenajate. Cu toate astea, vom puncta atent cateva informatii ale statiunilor Obergurgl si Hochgurgl.

Ne aflam in valea Otz, o vale recunoscuta pentru calitatea zapezii cat si pentru numeroasele trasee montane sau partii de ski amenajate. La o altitudine de aproximativ 2000 de metri, Obergurgl si Hochgurgl par a fi doua statiuni destul de linistite, peisajul vitreg si zapada din belsug recomandandu-le pentru petrecerea unui concediu de iarna. In perioada rece, o perioada care se intinde din noiembrie si pana in luna mai a anului urmator, cele doua statiuni sunt acoperite de o mantie de zapada, sezonul dedicat sporturilor de iarna fiind unul mai mult decat incarcat.

Ce ne ofera statiunile Obergurgl si Hochgurgl?

Persoanele dornice sa exploreze Muntii Alpi si sunt in cautarea unei vacante la ski Austria pot alege fara sa clipeasca una dintre cele doua statiuni din Valea Otz. Discutam in primul rand despre o zona cu adevarat feerica, in sezonul rece putandu-va bucura de cantitati mari de zapada si zone special amenajate sporturilor de iarna. De asemenea, Valea Otz este recunoscuta pentru vegetatia sa diversificata sau pentru peisajele pe care cu greu le veti putea trece cu vederea.

La nivel de entertaining, in Obergurgl si Hochgurgl puteti intreprinde destul de multe activitati, sporturile de iarna fiind completate de numeroase centre de agrement, restaurante, diverse targuri si expozitii, cluburi de noapte sau centre balnearo-climaterice.

Vacanta la ski in Obergurgl si Hochgurgl

Ca oricare alta statiune austriaca, zona Otz este si ea un adevarat centru dedicat sporturilor de iarna. Punctul minim altitudinal este situat la aproximativ 1800 de metri, cei aproximativ 110 kilometri de partii conducandu-ne la altitudini maxime de aproximativ 3000 de metri. Dat fiind faptul ca diferenta de nivel ajunge chiar si la 1200 de metri, cele doua statiuni au fost inzestrate cu numai putin de 24 de instalatii pe cablu, accesul turistilor catre zonele superioare realizandu-se destul de facil.

Statiunile Obergurgl si Hochgurgl se mandresc cu indeajuns de multa zapada incepand din luna noiembrie si pana in luna mai a anului urmator, fapt care facilieaza destul de mult amenajarea partiilor pentru ski si snowboarding. Cu toate astea, datorita lipsei precipitatiilor din anume perioade ale anului, administratorii s-au gandit sa compenseze prin achizitionarea unor tunuri de zapada artificiala, activitatea acestor unelte aducand un surplus de zapada pe aproximativ 90% dintre cei 110 kilometri de parti.

In preajma celor doua statiuni veti regasi numeroase puncte de atractie, indragostitii sporturilor de iarna putand accesa destul de facil partiile invecinate. Daca schiorii pot merge in Nederhutte, aici fiind amenajata o partie cu program Apres-Ski, muzica si voia buna fiind la ele acasa, snowboarderii se vor indrepta catre Solden, o statiune in care veti face cunostinta cu un imens Snow-Park dotat cu trasee abrupte sau mai line, dedicate in principal snowboarderilor incepatori.


Oferte turism:

  • Nu sunt oferte noi