Obiective turistice in Romania – recomandari 2013

Romania este o tara minunata – daca discutam despre turism – obiectivele turistice fiind atat de numeroase incat fie si numai pentru a le enumera avem nevoie de cateva pagini. De aceea periodic vom alege pentru voi cateva sugestii, din care voi sa alegeti pe cele care vi se par mai potrivite, sau de ce nu, pe cele pe care inca nu le aveti bifate in lista cu “neaparat de vizitat”.

Nu stiu cati dintre voi ati avut placerea sa vizitati Cazanele Dunarii, unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Romania, oferite de fluviul Dunarea. Cu totii am vizitat macar odata Delta Dunarii, dac cati au fost sa vada si locul pe unde Dunarea intra in Romania, locul unde aceatsa pare ca fierbe, de unde si numele de “Cazane”.

Pe langa atractia pe care o reprezinta chiar relieful inconjurator si Dunarea, excursii scurte pana la Pestera Ponicova sau la Baile Herculane pot insemna un motiv in plus pentru turistul roman de a opta intr-una din vacante si pentru Cazanele Dunarii.

Cazanele Mari se intind pe o lungime de patru kilometri, pe teritoriul Serbiei. Pe teritoriul Romaniei se gasesc Cazanele Mici cu o lungime de trei kilometri, strabatand Masivul Ciucarul Mic si oferind o priveliste incantatoare. Plimbarile cu vaporasul sau drumetiile pe malul romanesc al Dunarii sunt ceva ce nu veti uita prea curand, in cazul in care ati ajuns deja aici.

Lungimea totala a Cazanelor Dunarii este de 9 kilometri, adancimea maxima fiind de 75 de metri. Evident ca toti cei care ajung aici vor face o poza cu statuia lui Decebal, inalta de 55 de metri si lata de 25 de metri. Aceasta este cea mai inalta sculptura din piatra din Europa, fiind cu doar sase metri mai mica in inaltimne decat celebra Statuie a Libertatii. Daca o comparam insa cu la fel de celebra statuie a lui  Hristos din Rio de Janeiro, a noastra este cu opt metrii mai inalta.

In speranta ca v-am dat o idee unde sa va petreceti urmatoarea vacanta, vom reveni si cu alte locuri pitoresti ce nu trebuie sa lipseasca din lista cu vacante a romanilor.


Oferte turism: