Transporturile de marfuri – una dintre domeniile cele mai importante in generarea veniturilor nationale

Bilantul pe anul 2017 in domeniul transporturilor de marfuri a fost incheiat cu impresionanta cifra de peste cateva zeci de milioane de euro. De atunci, aceasta cifra a continuat sa creasca. Domeniul transporturilor este unul in continua dezvoltare. Este un domeniu in care este o concurenta acerba iar cei care nu reusesc sa se ridice la nivelul standardelor actuale este putin probabil sa supravietuiasca. In ciuda faptului ca numeroase companii de transport ce isi incep activitatea intr-un astfel de domeniu si dezvolta o serie de concepte inovative, totusi nu reusesc sa supravietuiasca. Motivul? Lipsa resurselor pentru a putea sa se dezvolte si sa isi creasca afacerea in ciuda unei cerinte mari pe piata. Practic, companiile de transport mici se afla intr-un cerc vicios si anume nu sunt resurse financiare pentru dezvoltare iar multe contracte mari sunt refuzate.

Transporturile de marfuri si conditiile in care poate sa fie practicata meseria

Ramura de transporturi de marfuri reprezinta unul dintre cele mai importante domenii care aduc un aport semnificativ produsului intern brut al tarii noastre, dupa IT si telecom.
Transporturile de marfuri sunt de mai multe tipuri, fiecare avand caracteristicile lor. Astfel, putem sa enumeram transportul de marfuri generale, de marfuri periculoase, de marfuri perisabile, deseuri, marfuri cu mase si dimensiuni diferite dar si altele.
Multe companii de transporturi de marfa activeaza cu un numar minim de utilaje, restul provenind de la companii care le inchiriaza. Numai cei mai mari jucatori de pe piata de profil pot sa aiba in dotare toate utilajele necesare pentru a putea accepta fara probleme contracte mari.
Pentru a putea efectua in cele mai bune conditii si legal, transport de marfuri, trebuie sa existe in dotare o licenta de transport rutier care se elibereaza numai daca se respecta anumite conditii. In primul rand, persoana care solicita o licenta de transport trebuie sa aiba un certificat care sa ateste pregatirea profesionala in domeniu iar acesta trebuie eliberat de autoritatile competente. In cazul in care nu doreste sa practice meseria pur si simplu ci sa infiinteze o companie in domeniul transporturilor de marfuri, atunci trebuie sa aiba si capacitatea financiara de a infiinta o astfel de afacere. O persoana care infiinteaza o companie de transport de marfuri, nu trebuie sa fi comis infractiuni si nu a fost condamnat.

Conditii pentru efectuarea transporturilor de marfa internationale

Pentru transportul de marfuri international, trebuie sa se detina si o licenta pentru transport rutier public de marfuri in trafic rutier international. De asemenea, pentru efectuarea unui astfel de transport, personalul la randul sau, trebuie sa fie calificat pentru a se deplasa in cele mai bune conditii atunci cand isi efectueaza munca.
Pe scurt, acestea sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca oricine doreste sa activeze in acest domeniu. O data ce s-a patruns in acest domeniu nu este garantata si supravietuirea pe piata. Conteaza si foarte mult motivele pentru care s-a infiintat o astfel de firma. Daca s-a infiintat in scopul de a castiga profit cat mai rapid atunci din start se poate spune ca nu sunt foarte multe sanse de supravietuire. Este un domeniu provocator care trebuie inteles inca de la inceput, chiar de dinainte de a fi infiintat.

transport-international


Oferte turism: