Turism in Ardeal

Mocanita este singura locomotiva cu aburi din Europa si functioneaza pe teritoriul romanesc pentru transportul turistilor in Valea Vaserului dar si pentru transportarea lemnului exploatat. Calea ferata din Viseul de Sus se afla in nordul tarii si circula pe o distanta de aproape 60 km.

Mocanita

Ne-am permis sa va facem si noi o oferta de vacanta, nesustinuta inca de nici un partener din turism. Dar cum ne iubim tara, dorim sa o si promovam. Asa ca va propun un loc minunat, vizitat de mine vara aceasta!

Constructia liniei Mocanitei a inceput in anul 1932, caile ferate forestiere raspandindu-se in intreaga zona carpatica. Schimbarile aduse de revolutia anului 1989 au facut ca toate CFF-urile sa fie stopate pentru o perioada de timp, singura care a mai ramas functionala in ziua de azi, fiind Mocanita – Viseul de Sus.

Locatia dispune de un magazin cu suveniruri (carti postale, calendare sau harti pentru drumetii) precum si de o parcare pazita, un cafe-bar, un loc pentru rulote si un tren hotel (Carpatia – Expres, aici se poate servi mic-dejun si cina, fiind si restaurant).

Va pun si poza Mocanitei, facuta de noi! Sper sa va fi ademenit cu informatiile succinte, si chiar va provocam la o plimbare in grup, cu premii! Infomedia va sponsoriza aceatsa idee!


Oferte turism: