Unde merg in weekend in Romania

Unde merge in weekend romanul sa se relaxeze? Pai daca nu la Sinaia, Predeal sau Brasov, atunci daca e vara la mare la Mamaia. Lasand deoparte aceste destinatii despre care stiu cu totii, am sa va invit in cateva locuri mai rar vizitate de romani, de exemplu la Sibiu. Muzeul National Brukenthal este principala atractie – pentru ca este si cea mai cunoscuta destinatie, dar va-ati gandit ca poate ar fi bine sa mergeti ceva mai departe sa vizitati si Castelul Brukenthal din Avrig? Eu zic ca merita vizitate ambele destinatii, nu sunt chiar asa departe unul de altul.

Probabil ca daca am sa va zic ca Muzeul National Brukenthal este primul muzeu din Romania – bine, de fapt de pe actualul teritoriu al Romaniei, dar si mai interesant este ca e primul din Europa Centrala si de Est. Iar daca tot vreti sa vizitati chestii unice, aflati ca ar trebui sa mergeti sa vizitati Biserica Evanghelică, fiind si prima constructie din Sibiu – ca vechime, evident! V-am convins, sau mai trebui sa adaug cateva obiective turistice din Sibiu?

Evident ca la incheiere o sa va spun sa mergeti sa vedeti Podul Minciunilor din Sibiu, ar fi pacat sa-l ratati. Nu este o aluzie la actualul presedinte,venit de la Sibiu de pe postul de primar, ci este evident un monumet interesant chiar si din punct de vedere al ingineriei, fiind primul pod fara piloni de sustinere din Romania, construit pe schelet metalic in anul 1859. De unde vine numele? Evident dintr-o legenda locala, legata de juramintele tinerilor indragostiti. Nu va zic cum sfarseau fetele care-si minteau viitorii soti, caci o sa vi se para ciudat sa fie aruncate de pe pod, nu-i asa? Sasii astia, ce obiceiuri mai aveau!

Podul Minciunilor din Sibiu

Podul Minciunilor din Sibiu


Oferte turism: