Cele mai ieftine locuri din UE unde sa traiesti

Ma gandesc ca nu sunt singurul care vrea sa plece din Romania si sa se mute la pensie intr-o alta tara europeana, asa ca m-am gandit sa fac o mica lista cu tarile si localitatile unde ar merita sa te muti la pensie. Evident ideal ar fi sa fie si aproape de munte sau de mare, sa te si distrezi nu doar sa traiesti ieftin. Am sa incep cu Italia, o tara unde deja romanii reprezinta una dintre cele mai mari comunitati, teoretic aici sunt peste un milion de romani!

Cele mai ieftine locuri unde sa traiesti

Deci daca te decizi sa te muti in Italia, iti propun sa mergi la Penne in regiunea Abruzzo. Aici nu doar ca esti intr-o regiune pitoreasca si la cativa kilometri de mare, dar un apartament de 90 de m² costa aici in jur de 50.000 de euro. Daca te gandesti ca la noi suprafata este in jumatate, descoperi ca e mai ieftin ca la noi in tara si evident de 10 ori mai avantajos! Daca nu-ti place Italia, poti incerca in Franta in orasul Estgel. Ai sa te afli intr-o comuitate de nici 2.000 de locuitori, la 30 de minute de mare si aici o sa te coste un apartament de peste 100 m² in jur de 70 de mii de euro! Un chilipir as zice eu.

Preferatul meu este insa Youghal din Irlanda, comitatul Cork. Aici duci o viata tihnita, iar un apartament luxos de aproape 200 m² costa mai putin de 50.000 de euro. Asa ceva nu gasesti nicaieri in Romania, iti garantez! O populatie de nici 8.000 de locuitori si maluri marii sunt avantajele acestei locatii. Nu mai zic ca aici nu e niciodata orea frig sau prea cald, iar daca vrei liniste si un trai decent, aici trebuie sa te muti cu siguranta.

Youghal Irlanda

Youghal din Irlanda la plaja

Nu o sa-ti vina sa crezi, dar si in Spania te poti muta daca iti vinzi casa sau apartamentul din Romania. De exemplu in Jerez de la Frontera gasesti apartamente bune la preturi ce nu depasesc 70.000 de euro. Mai ieftin decat pe litoralul romanesc, nu-i asa? Mai poti incerca in Santa Maria in Portugalia, asadar ai de unde alege si chiar foarte bine. Mai gandeste-te unde vrei sa stai cand iesi la pensie, poate gasesti casa ideala!


Oferte turism:

  • Nu sunt oferte noi