10 sfaturi utile care va pot ajuta in concediu

Va prezentam o lista de sfaturi si trucuri utile care va pot ajuta in excursii si vacante. Evident ca unele sunt deja cunoscute, dar speram noi ca veti gasi si cateva sfaturi utile despre care nu stiati inca. Acestea – cele mde mai jos – sunt scrise pe baza experientei mele din diferitele drumetii din tara si peste hotare, asa ca nu cred ca prin rau nimanui.

* Incarcati copiile scanate ale tuturor documentelor importante in orice cloud (Google Drive, sau altele). Daca pierdeti originalele, puteti imprima de pe Internet cel putin copii dupa ele in orice cafenea.
* Redenumiti contactele rudelor/prietenilor importanti in limba engleza in telefon. Daca vi se intampla ceva brusc, medicii sau politia vor putea intelege pe cine sa apeleze (Mom – mama, Father – tata, Husban – sot, Wife – sotie).
* Daca doriti ca smecherii de pe strada din toate tarile lumii sa va lase in pace? Invatati expresia “Sunt aici pentru munca” in limba locala si voilà – isi vor pierde rapid interesul.
* Cand inchiriati o masina/motocicleta, fotografiati toate zgarieturile si cusururile cu telefonul chiar de fata cu proprietarul.
* Descarcati pe telefon o aplicatia mobila cu GPS [ chiar si cele care merg OffLine – mai indicat ]. Prin apasarea butonului SOS din aplicatie, coordonatele GPS vor fi trimise atat salvatorilor, cat si mesaje SMS la telefoanele rudelor.
* Aproape toate muzeele din lume au zile de intrare gratuita. Aflati-le si faceți o nota in calendar pe smartphone-ul dvs.
* Cumpararea biletelor pentru excursii/atractii prin Internet este o modalitate sigura de a economisi in medie 10% din costuri si de a evita cozile.
* Cele mai bune harti offline – maps.me. Toate metrourile lumii intr-o aplicatie MetrO.
* Aplicatia Rome2Rio va va ajuta sa va planificati itinerarul dvs. de calatorie si va va oferi optiuni pentru a ajunge la destinatie, cat timp va dura si cat va costa.
* Supermarketurile din America, Thailanda, Hong Kong si alte tari cu 2 ore inainte de inchidere ofera reduceri de pana la 50% la produsele perisabile. Mancati delicateturi cu reducere.

concediu

10 sfaturi utile care va pot ajuta in concediu


Oferte turism: